ZAPOČEO PARTNERSKI PROGRAM ZA-JEDNO

Novi trogodišnji program Za-jedno financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu podrške “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.” započeo je u lipnju ove godine.

Naš Centar Zagorje je partner u programu, a nositelj je Udruga Breza iz Osijeka. Cilj je programa osnažiti stručne kapacitete pružatelja socijalnih usluga za djecu i mlade s problemima u ponašanju kako bi se odgovorilo na potrebe korisnika te ih se aktivno uključilo. Osnaživanje će se provoditi kroz podršku ravnateljima, stručnim timovima, odgojiteljima i korisnicima jer se na taj način utječe na učinkovito kreiranje pedagoških programa postupanja rada s korisnicima. Posebni cilj je utvrditi za svaku ustanovu zajednički program rada te metode i tehnike usklađene s konceptima suvremenih dobrih praksi, pružiti konkretnu izravnu podršku putem mentorstva i savjetovanja u odgovorima za izazove s kojima se pružatelji usluga susreću na svim razinama.

Nakon iskaza interesa, izabrana je prva ustanova – Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje Koprivnica s kojima smo započeli procjenu potreba te radimo na aktivnostima stručne podrške koja im je potrebna.